Skive får nu en Stand Up Paddle (SUP) skole - den første af sin art i Danmark. Det besluttede Økonomiudvalget i Skive Kommune på et møde tirsdag den 20. juni.
Her godkendte man en aftale med Skive Windsurfing Klub på 100.000 kroner fra RENT LIV-puljen til branding af Skiveegnen.
Planen er at der laves en Stand Up Paddle (SUP) skole i ugerne 24-26 samt ugerne 28-30, dog med forbehold for dårligt vejr. Her bliver der er mulighed for at komme ud at opleve det aktive liv på fjorden. Det vurderes, at der bliver mulighed for at køre tre hold á seks personer dagligt. Hvis dette lykkes kan projektet få ca. 700 personer igennem SUP-skolen i løbet af sommeren, med mulighed for udvidelse af ekstra hold i perioden, hvis dette skulle bliver nødvendigt.
SUP undervisningen vil komme til at foregå på hele Skiveegnen og muligvis også udenfor kommunegrænsen. Mobiliteten i projektet betyder, at SUP-skolen vil kunne lave kurser for deltagere rundt langt hele kysten i kommunen samt formidle budskabet om RENT LIV og SUP til deltagere udenfor kommunegrænsen. SUP-skolerne vil primært blive afholdt og placeret på centrale steder, blandt andet ved strande, på campingpladser og ved havne.
SUP-skolen i Skive - den første af sin slags i Danmark
Projektet med en mobil SUP-skole bliver den første af sin art i Danmark, og som nævnt betyder mobiliteten, at der er mulighed for at nå ud til et langt større antal deltagere end ved en stedbunden SUP-skole.
Da SUP-skolen netop er mobil og dermed kan flyttes, er det muligt at arrangere holdene efter, hvor det gode vejr og de fleste mennesker er. Fordelen ved SUP er, at det kan læres under flere forskellige vejrforhold og ikke er afhængigt af bestemte forhold.
Med for meget vind ved kysterne vil det være muligt at rykke undervisningen ind på nærliggende søer eller vandløb. Alle deltagere bliver iført våddragter og mærker derfor ikke vind, regn og kulde, som det ville have været tilfældet uden. På baggrund heraf vil det være meget få dage i løbet af perioden, hvor undervisningen ikke kan finde sted, oplyser folkene bag projektet.
Der vil som minimum blive lavet ti events i Skive Kommune, endda med chance flere, da Skive Kommune har oplagte forhold til SUP!
SUP-skolen henvender sig til folk i alle aldersgrupper, netop fordi SUP både kan opleves som en stille aktivitet, men også som en aktivitet i høj fart over fjorden. Og SUP-kurserne kommer til at foregå i små hold med to instruktører, således at sikkerheden og oplevelsen sikres for deltagerne. SUP-skolen giver kursisterne mulighed for at få en anderledes, sjov og underholdende oplevelse på vandet - med god motion til følge.
Elitewindsurfer som projektleder
Og det bliver en dreven mand der kommer til at stå i spidsen for SUP-projektet, idet Nicklas Borgen, der i en periode har været en del af Skive Kommunes tilflytterkampagne fra 2016 ’Dit nye liv i Skive,' bliver tovholder.
Nicklas kom netop til Skive som elleve-årig for at forfølge sin drøm om surfing. Han er derfor et trækplaster i sig selv, da han har været elitewindsurfer siden 2011 og har vundet bronzemedalje til U20 Ungdoms Verdens Mesterskaberne i 2016. I 2015/2016 opnåede han en 2. plads til NM i formula/slalom windsurfing. Ligeledes blev det til en 2. plads til DM i formula/slalom windsurfin i 2014-2015 samt en sejer i Neilpryde Ø-grandprix 2014 og 2015.
Da SUP-projektet i høj udstrækning bliver afholdt i Skive Kommune vurderer forvaltningen ligeledes, at der er mulighed for at tiltrække nye medlemmer til det lokale foreningsliv – specielt til Skive Windsurfing Klub.