Ny opgørelse viser, at Midt- og Vestjyllands Politi har oplevet et fald i indberetninger om brug af magtmidler i tjenesten. Især brugen af peberspray er faldet.
Der er nu offentliggjort årstal for Dansk Politis brug af magtmidler. Samme opgørelse for Midt- og Vestjyllands Politis viser, at politikredsen helt i tråd med udviklingen på landsplan oplever et generelt fald i antallet af sager, hvor det har været nødvendigt at bruge magtmidler.
I 2013 havde politikredsen 141 indberetninger om brug af peberspray, stav, skydevåben, tåregas eller hunde, mens antallet af indberetninger i 2014 er faldet til 131.
Udviklingen glæder chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra Midt- og Vestjyllands Politi:
”Det er rigtig positivt for os, at vores mangeårige arbejde med dialogbaseret og konfliktdæmpende politiarbejde ser ud til at bære frugt. Vores medarbejdere er rigtig dygtige til at vurdere den enkelte situation og bruger dialogen som myndighedsredskab. Det er derfor sjældent nødvendigt at gribe til brug af magtmidler, når de skal løse en opgave. Særlig glædeligt er det, at vi hverken i 2014 eller i første halvdel af 2015 hverken har afgivet varselsskud eller afgivet skud mod personer”, forklarer chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.
Det er værd at bemærke, at indberetninger om brug af peberspray hos Midt- og Vestjyllands Politi også følger landsudviklingen med et fald fra 110 indberetninger i 2013 til 82 sidste år og de foreløbige tal for første halvår af 2015 ser ud til at følge den nedadgående positive udvikling. Dansk Politi har brugt peberspray siden 2008 og ifølge Rigspolitiet er en af årsagerne til, at brugen af peberspray faldet, at uromagere nu kender konsekvenserne af peberspray.
”Faldet i antallet af voldssager, færre anholdte i forbindelse med fodboldkampe og et generelt fald i kriminaliteten i Midt- og Vestjyllands Politikreds har sandsynligvis også betydning for, at der ikke så tit er brug for at benytte magtmidler i politikredsens arbejde”, supplerer Klaus Arboe Rasmussen.