Politiet gennemfører landet over fra mandag d. 1. juni til og med søndag den 7. juni 2015 en målrettet indsats mod spiritus- og narkotikakørsel.
Spirituskørsel er en trussel mod færdselssikkerheden på de danske veje. På trods af, at det er blevet mindre accepteret at køre i påvirket tilstand, er spiritusbilister fortsat involveret i cirka hver fjerde dødsulykke, og der er cirka ti gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket, i forhold til hvis man ikke er.
I hele landet har 219 mennesker mistet livet og 1266 er kommet alvorligt til skade i spiritusulykker på vejene fra 2009 til 2013, viser tal fra Vejdirektoratet.
Derfor er der stadig behov for politiets kontrol på området. Vi sætter også ind mod bilister, der er påvirkede af narkotika eller medicin. Antallet af sigtelser for narkotika- og medicinkørsel er stigende, hvilket ikke mindst skyldes, at politiet har fået bedre redskaber til at kontrollere førerne.
”På solrige sommerdage er der mange impulsive sammenkomster, hvor man lige nyder et par genstande. Det kan være efter arbejde, med vennerne, på stranden eller til byfester eller til en grillmiddag. Desværre er der mange, som glemmer at aftale på forhånd, hvordan de kommer sikkert hjem, når der er kommet mere end en genstand inden for vesten”, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.