Fristende påskeæg med smart marcipan-æggeruller
Hvis du er blandt dem, der elsker marcipan-påskeæg, og slet ikke kan få lavet nok til familien, venner og dig selv. Så er den håndlavede og praktiske marcipan-æggeruller lige noget for dig.
For med en marcipan-æggeruller er det ingen sag at fremstille stribevis af flotte og velformede påskeæg. Hurtigt, enkelt og meget nemmere end at rulle marcipan-æggene i hånden.
Skær marcipanen i passende stykker, læg 5-6 stykker i rullen. Rul et par gange frem og tilbage. Og vupti så er de flotteste marcipanæg - med perfekt æggeform - klar til at blive overtrukket med chokolade og pyntet med nødder eller anden knas.
Æggerulleren er oprindelig designet af konfektspecialisterne hos Odense Marcipan, og den har været anvendt i mange år af professionelle konditorer.
Æggerulleren, der er håndlavet i bæredygtigt kvalitetstræ, kan kun købes igennem Odense Marcipans webshop. Prisen er 375 kr. eller cirka det samme som en god køkkenkniv eller køkkengryde.
Påskeæg med nougat & salte sukkermandler
(14 æg)
300 g Original Odense Marcipan
75 g blød nougat
50 g saltede sukkerristede mandler/nødder
150 g mørk chokolade til overtræk
Pynt ekstra nødder eller flagesalt.
Del marcipanen i 14 lige store stykker (á 20-22 g) og tril til kugler.
Lav en fordybning i hver og fordel nougat og nødder heri.
Pak marcipanen omkring og tril til små æg.
Overtræk med chokolade og pynt med ekstra nødder eller lidt flagesalt.
Tips til lækre variationer
Påskeæggene kan varieres ved at anvende marcipan med smag, f.eks. skovbær eller lakrids eller ved at pynte med hakkede pistaciekerner og eller forskellige nødder.