En stærk fødevarebranche kræver dygtige ildsjæle. Derfor hædrer Landbrug & Fødevarer hvert år branchens bedste slagtere med Slagterprisen 2017. Igen i år er der to kategorier, man kan vinde prisen i. Den ene pris går til slagtere i dagligvarebutikker og den anden går til private slagtere.
Slagtermester Marco Hellerup, Slagteren i Højslev er blandt de kun fire nominerede i hele landet.
Og det er en stolt slagtermester Skive Her får i røret, da vi ringer ham op:
- Det er et stort skulderklap til os, udtaler Marco Hellerup. Det er rigtig rart at vi skiller os ud fra andre slagtere i hverdagen.
- Vi har før påske været hos Landbrug og Fødevarer for at forklare os omkring udvalgte produkter, eksempelvis oksefilét og kødpølse.
Landbrug og Fødevarers jury har ud fra en video udvalgt de nominerde.
I løbet af de næste måneder vil de nominerede få uanmeldt besøg af juryen for at se, om virkeligheden i butikken svarer til den præsentation, de fik på præsentationsdagen.
Desuden vil en mystery shopper komme på besøg i deres butikker.
Vickie Enné Ryge, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen, siger:
- Det er længe siden, vi har mødt så mange dygtige fag- og forretningsfolk i ét felt. De nominerede har alle styr både på håndværket og bundlinjen.
- Vi glæder os til at besøge de nominerede. Det er altid dejligt at se fagfolk i deres rette element, siger Vickie Enné Ryge.
Der er hele fire nominerede i hver kategori. De nominerede er alle dygtige håndværkere med høje krav til kvalitet, stort kendskab til kødet og øvrige råvarer i produktionen og ikke mindst med stort fokus på god betjening og vejledning af kunderne. Normalt nomineres blot tre i hver kategori, men feltet var så kompetent i år, at juryen valgte at nominere to ekstra.
Priserne overrækkes på Fødevaredagen
Vinderne hædres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 26. september på Hindsgavl Slot i Middelfart.
Stærkt felt
Det var de små marginaler, der afgjorde, hvem der blev nomineret. Juryen var enig i, at de otte havde lige det ekstra, der berettiger til en nominering til Slagterprisen.
De nominerede i kategorien ’Slagtere i dagligvarebutikker’ er:
Slagtermester Daniel Jensen, Kvickly Vericentret, Risskov
Slagtermester René Højer, MENY, Grenå
Slagtermester Christian S. Hansen, Salling Super, Aarhus
Slagtermester Søren Rasmussen, MENY, Hellerup
De nominerede i kategorien ’Privatslagtere’ er:
Slagtermester Marco Hellerup, Slagteren i Højslev, Højslev
Slagtermestrene Bjarke og Mark, Slagter-Riget, Aarhus
Slagtermester Bent Lilholm, Slagter Lilholm, Rødovre Centrum, Rødovre
Slagtermester Palle Christensen, Slagter Frimann, Roskilde