Skøn dessert med Stevia
Her er en lækker dessert fra Hermesetas, med det nye sødemiddel SteviaSweet. Hvorfor ikke spare på sukkeret, når man kan, og kan få en ligeså god sødlig smag med natursødemidlet Stevia? Og bær er der nok af hele året, og måske man længere henne på sæsonen ligefrem kan høste i egen have. 20 minutter i ovnen, og ”vupti” – ét stk. færdig og hjemmelavet dessert. God appetit!
1 bageplade ca. 34x40 cm, 16 portioner
Dej
- 2 dl minimælk
- 11 g tørgær
- ¼ tsk salt
- 1 teskefuld stødt kardemomme
- 1 dl Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
- ELLER: 2 tsk Hermesetas Stevia Flydende
- 350 g hvedemel
- 50 g smeltet smør
Fyld
- 800 g blandede bær (blåbær, hindbær, solbær, jordbær)
- 1 ½ dl Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
- 2 teskefuld kartoffelmel
Tilberedning
Hæld varm (42OC) mælk i en røreskål. Opløs tørgær, salt, kardemomme og Hermesetas SteviaSweet Drys-Let eller Flydende i mælken. Læg lidt af melet til side til senere brug! Hæld halvdelen af det resterende mel i mælkeblandingen og ælt det sammen. Tilsæt herefter det smeltede smør samt den anden halvdel af melet og ælt det til dejen er svampet og luftig og nemt slipper skålens sider.
Dæk dejen til og lad den hæve til dobbelt størrelse. Placer et stykke bagepapir på bordet. Drys et fint lag mel på papiret, og læg dernæst dejen på bagepapiret og drys dejen me en anelse mel. Rul dejen ud på bagepapiret.
Flyt bagepapiret med dejen over på en bageplade. Bland Hermesetas Stevia Sweet Drys-Let og kartoffelmel med halvdelen af bærrene og fordel bærblandingen på dejen. Fold siderne af dejen ind over fyldet. Bag tærten omkring 20 minutter ved 200OC.
Servér tærten, mens den stadig er varm!