Kokoskvark med mangokompot - kalorielet og lige til tiden En dessert der kombinerer det lækre med lavt kalorieindhold
Tænk sig, at man kan nyde det søde, og stadig være på sikker og grund, når det gælder kalorierne! Især til højtiderne ligger vi i risikozonen for at indtage for mange kalorier og for meget fedt, og her kan det være fornuftigt at tænke lidt præventivt, når man står i køkkenet og forbereder middagen.
Sødemidlet Hermesetas SteviaSweeter kommet med en lækker dessert til forårstiden: Kokoskvark med mangokompot! En herlig dessert som afrunding på en lækker middag – og tilmed næsten kaloriefri. God appetit!
Opskriften er til 4 personer
Kokoskvark: ½ kokosnød, 500 g kvark, 4 spks Hermesetas SteviaSweet Drys-Let.
Mangokompot: 1 mangofrugt, 1 dl vand, ½ vaniliestang, flækket, 2 spks Hermesetas SteviaSweet Drys-Let, 1 stjerneanis, 1 spsk citronsaft.
Skræl mangofrugten, skær kødet fra stenen og skær det i ensartede små tern. Skrab resten af kødet fra stenen og læg de i en gryde sammen med stenen. Tilsæt vand, vanillestang, Hermesetas SteviaSweet Drys-Let, stjerneanis og citronsaft.
Bring gryden i kog, læg låget på og lad simre ved svag varme i ca. 20 min.
Pres blandingen igennem en si, bland med mangoternene og stil det til afkøling.
Skær halvdelen af kokoskødet i tynde strimler ved hjælp af en kartoffelskræller.
Riv resten af kokoskødet så fint som muligt og bland det med kvarken. Smag til med Hermesetas SteviaSweet Drys-Let.
Fordel mangokompotten på desserttallerkener. Form kugler af kvarkblandingen med en spiseske og læg dem oven på mangokompotten. Drys kokosstrimlerne over.
Yderligere oplysninger:
Find selv flere opskrifter på www.hermesetas.dk