Skøn forårs dessert med Stevia En skøn æble dessert her i det tidlige forår er bare sagen. Hermesetas er klar med en fin opskrift på fransk æbletærte, hvor man erstatter sukkeret med det nye natursødemiddel SteviaSweet, som giver en ligeså god og sødlig smag – blot med langt færre kalorier. Og friske æbler er der nok af året rundt, også her i foråret. God appetit!
8-10 personer
Til tærtedejen:
175g hvedemel
75g smør
2 spsk Hermesetas Stevia Drys-Let eller
½ tsk Hermesetas Stevia Flydende
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand
Til fyldet:
1 kg madlavningsæbler
2 spsk Hermesetas Stevia Drys-Let
3 spsk siet abrikosmarmelade med reduceret sukkerindhold
Tilberedning
Bland smør, Hermeseta Stevia Drys-Let eller Flydende og æggeblomme sammen og arbejd gradvist melet ind i blandingen. Tilsæt om nødvendigt vand, så der opnås en blø, men ikke klistret dej. Fordel tærtedejen i en lav 23 cm form. Køl indtil den skal bruges. Forvarm ovnen til 190o C.
Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Fordel æbleskiverne over dejen så de overlapper hinanden.
Drys Hermesetas Stevia Drys-Let henover æblerne og læg så et nyt lag æbler. Forsæt med at lægge nye lag og drys Hermesetas, til der ikke er flere æbler. Bag herefter tærten i 30 – 40 minutter indtil æblerne er gyldenbrune og dejener bagt. Lad tærten køle lidt af og pensel overfladen med abrikosmarmeladen. God fornøjelse!