En herlig hjemmelavet gulerodskage med mandler kan lige være sagen her i efterårsferien eller det smukke efterår. Intet er skønnere end at invitere familien på kaffe/the og dejlig hjemmelavet gulerodskage, sådan en sen eftermiddag efter en tur i skoven! Hermesetas er klar med en fin opskrift på gulerodskage med mandler, hvor man erstatter sukkeret med det nye natursødemiddel SteviaSweet, som giver en ligeså god og sødlig smag – blot med langt færre kalorier. Gulerødder kan man få året rundt, og mandler har alle sikkert ved hånden. God appetit!
Ingredienser
10 personer
6 æg
4 dl Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
250 g revet gulerødder
Revet skal og saft fra 1 limefrugt
2 dl finthakkede mandler
2 spsk hvedemel
1 spsk Maizena
1 tsk bagepulver
|
Opskrift |
1. stk |
kJ |
7200 |
720 |
kcal |
1720 |
172 |
Protein g |
62,3 |
6,2 |
Kulhydrat/g |
97,0 |
10,0 |
Fedt/g |
110,0 |
11,0 |
Tilberedning
Tænd ovnen på 1750. Smør en springform (ca. 1½ liter) eller en anden rund form. Opdel æggeblommer og æggehvide. Pisk æggeblommer og Hermesetas SteviaSweet Drys-Let til det er luftigt. Tilsæt revne gulerødder, revet limeskal og saft. Bland hakkede mandler, hvedemel, Maizena og bagepulver og rør det i gulerodsblandingen. Pisk æggehviderne til stift skum. Vend dem forsigtigt i dejen og hæld dejen over i formen. Bag kagen i den nederste del af ovnen i omkring40 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen, inden den tages ud. Opskriften giver ca. 10 stykker. Uhm!!!!
STEVIA
Hermesetas har lanceret en ny produktlinje, der udelukkende er baseret på det nye natursødemiddel, Stevia. Alle de hidtil kendte Hermesetas produkter vil fortsat kunne fås, så de nye Stevia produkter er blot en ny linje, baseret på natursødemidlet Stevia.
Alle Hermesetas produkter med SteviaSweet fås i de fleste dagligvarebutikker til 45,- kr.