I dag er det årets Pandekagedag, og den bliver fejret rundt om i de danske hjem med pangekager i alle afskygninger.
Pandekagedagen, også kaldet Hvide Tirsdag, er dog ikke altid blevet fejret i Danmark, da traditionen først kom, fra England, til Danmark i 2006, og bliver fejret tirsdagen efter Fastelavn.
Grundet fasten de sidste 40 dage op til påske, måtte man hverken spise sukker, hvidt mel, mælk eller æg, og derfor blev ingredienserne brugt til at lave pandekager.
Mangler du en god opskrift på pandekager, så har vi én klar til dig, til fire personer:
- 4 æg
- 150 gram hvedemel
- 25 gram smeltet smør
- 3 dl. mælk
- 1 knsp. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. vanillesukker
- Smør til stegning
Æg og mel piskes sammen. Heri piskes det varme smeltede smør, spæd med mælk og smages til med salt, sukker og vanille.
Bag pandekagerne lysebrune i smør på panden. Der bliver 8-12 pandekager alt efter pandens størrelse.
Server pandekagerne med sukker og syltetøj, blød vanilleis eller flødeskum.