I dag er det årets Pandekagedag, og den bliver fejret rundt om i de danske hjem med pangekager i alle afskygninger.
Pandekagedagen, også kaldet Hvide Tirsdag, er dog ikke altid blevet fejret i Danmark, da traditionen først kom, fra England, til Danmark i 2006, og bliver fejret tirsdagen efter Fastelavn.
Grundet fasten de sidste 40 dage op til påske, måtte man hverken spise sukker, hvidt mel, mælk eller æg, og derfor blev ingredienserne brugt til at lave pandekager.
Mangler du en god opskrift på pandekager, så har vi én klar til dig
250 gram Hvedemel
4 Æg
0.5 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
3 dl. Sødmælk
2 spsk. Olie
Smør til stegning
4 Æg
0.5 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
3 dl. Sødmælk
2 spsk. Olie
Smør til stegning
Pisk æggene sammen med mel, salt og sukker. Pisk så olien i til en fast masse. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk til der ikke er flere klumper.
Steg nu pandekagerne i fedtstoffet, til de er lysebrune. Hvis de bliver sorte, skal du skynde dig at skrue ned, eller flytte panden fra komfuret i et lille stykke tid. Vend dem med en palet kniv.
Læg pandekagerne på en tallerken, oven på hinanden og med staniol over, så de holder varmen.
Steg nu pandekagerne i fedtstoffet, til de er lysebrune. Hvis de bliver sorte, skal du skynde dig at skrue ned, eller flytte panden fra komfuret i et lille stykke tid. Vend dem med en palet kniv.
Læg pandekagerne på en tallerken, oven på hinanden og med staniol over, så de holder varmen.