Sommerlevendegørelsen vil blive gæstet af malerinder, grevinder, rakkere, straffefanger, strandede sømænd og meget mere – i periferien af landsbysamfundets fællesskab.
Når en bonde i gamle dage mødte en husmand, så var de begge bevidste om, at de hver især havde forskellige positioner i samfundet – og dog havde de en lige så klar bevidsthed om at høre sammen i et fællesskab. De tilhørte – sammen med mølleren, smeden, degnen og præsten – alle landsby- eller landbosamfundets fællesskab. Igennem århundreder fostrede dette landbosamfund en sammenhængskraft bundet op på gensidige forpligtigelser, der manifesterede sig i en særlig arbejdsdeling og bestemte sociale omgangsformer.
Livet på landet var fyldt med møder; møder mellem mere eller mindre veldefinerede grupper – i landbosamfundets midte en kerne af bønder, husmænd og håndværkere, der definerede sig ”opad” i forhold til en gruppe af godsejere, ”nedad” i forhold til grupper af jordløse samt ”udad” i forhold til diverse gennemrejsende.
Også i dag definerer vi os i forhold til andre, og med årets tema ønsker museet at give et historisk perspektiv på spørgsmålet om, hvordan og hvorfor vi grupperer os, som vi gør.
Aktiviteter: Vær med rundt i museet, når de frivillige laver gamle håndværk. Gå i gl. dags skole.
Museet har ca. 33 oplevelsessteder der kan besøges hver dag i løbet af sommeren.
Der er aktiviteter for hele familien, inde som ude.
- Særaktivitet for børn - "KOM MED I DEN GAMLE SKOLE I EN SKOLETIME" (ca. 45 min.)
Dato: | Fra den. 30/6 - 12/8 2018 |
Tid: |
Levendegørelse kl. 12.00-16.30 Museet er åbent kl. 10.00-17.30 hver dag |
Pris: |
Voksne 150,- Pensionister/studerende 120,- Børn under 18 år har gratis entré. 3-turspas 75,- (1 hestevognstur, 1 damptogstur, 1 gammeldags is) |